show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

'k Heb een huis!

Geschreven door Elien op 17 september 2012 6:35

Hallo allemaal, 

Vanavond ga ik het huurcontract voor m'n huis ondertekenen! Want ik heb een prachtig huis gevonden. Vorige week flink op huizenjacht geweest en dinsdag zagen we een mooi huis, een bovenwoning en dat wilde ik graag. Donderdag zijn we daar weer geweest, maar toen kwamen we nog niet tot overeenstemming over de prijs. Inmiddels zijn we dat wel en zodoende hoop ik vanavond het huurcontract te ondertekenen. En dan krijg ik gelijk de sleutel!

Huis
Alles is dus opeens heel snel gegaan, maar zo gaat dat hier. Het was wel een week vol met nieuwe Pakistaanse ervaringen. Ik had hulp van een Pakistaanse man en daar was ik blij mee, want dit zijn hier toch niet echt dingen voor een vrouw om te regelen. De man die mij hielp had contact met verschillende makelaars. Met hen hebben we vorige week verschillende huizen bekeken en beiden waren we gelijk enthousiast over dit huis. De eigenaar wilde mij ook graag hebben, omdat ze dan verzekerd zijn van rust. Als er een Pakistaanse familie in dit huis zou komen wonen, zijn dat vaak veel mensen die voor de nodige onrust kunnen zorgen, al is dit natuurlijk niet altijd zo. Maar toen begon donderdag de onderhandeling over de huurprijs en dat heb ik allemaal toch wel met enige verbazing ondergaan. Het huis is van een echtpaar, maar als ik het goed begrepen heb is de vrouw de eigenaar. Maar haar vader heeft de hele onderhandeling over de huurprijs gedaan. Zaterdag leek het er eerst op dat we niet tot overeenstemming zouden komen, maar uiteindelijk is dat toch goed gekomen. En toen we er weer waren om de laatste dingen te bespreken, was de hele familie blij en ik uiteraard ook!
Mooie plek
Het huis staat in de wijk Model Town, een mooie wijk. Vanaf het huis is het 5 minuten lopen naar een prachtig park waar ik heerlijk kan wandelen. Ook een kleine bazaar is vlakbij wat handig is voor alledaagse boodschappen. Er is een wachtman bij het huis, wat voor mij als alleenstaande vrouw een veilig idee is. Het is een groot huis, maar iets kleins is bijna niet te vinden. Ik ben er ontzettend blij mee! Foto's heb ik nog niet, maar die volgen later. Nu wordt het meubels kopen en nog een heleboel andere dingen en dan zo snel als mogelijk verhuizen. Zaterdag heb ik al wel veel keukenspullen gekocht, dus eten en koken kan al. Maar het is ook wel handig om een stoel te hebben om op te zitten en een bed om in te slapen. Dus het wordt een drukke week! Maar ik heb er zin in en zie er naar uit eindelijk weer een plekje voor mezelf te hebben! 
IMG_2154.jpg 
Een rikshaw, het vervoermiddel wat ik vaak zal gebruiken als ik in de stad reis.