show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

Veilig terug in Lahore

Geschreven door Elien op 27 augustus 2012 14:17

Hallo allemaal,

Afgelopen zaterdag ben ik aan het eind van de middag na een lange reis veilig in Lahore aangekomen. De reis is goed verlopen, al was het lang en ik was dan ook erg blij toen ik hier eenmaal was.

Met 2 andere studenten ben ik in een taxi busje van Murree naar Rawalpindi gereisd en daar vandaan met de bus naar Lahore. Er is hier in Pakistan een goed bus systeem: veilig en snel. En op het busstation hier in Lahore stonden 2 Koreaanse vrienden me op te wachten en zij hebben me met de auto naar Anne's huis gebracht. Mijn 1e week in Pakistan ben ik ook in dit huis geweest, dus het voelt wel wat vertrouwd om hier te zijn. Lois, m'n buddy kwam al snel en ze had heerlijke soep gekookt, dus we hebben gezellig samen gegeten en bij gepraat. Ik was ontzettend moe van de reis, maar nog steeds ben ik blij dat ik zaterdag terug gekomen ben. Nu heb ik het tenminste gehad. Deze week heb ik nog geen les, dus ik kan hier wat wennen en verder uitrusten. Ik ben nog steeds wel moe na de operatie, dus ik ben blij met deze week. En het is hier heet, dus dat is ook wennen. Vanaf volgende week zal ik, zoals het er nu uitziet elke middag weer taalles hebben. Het lijkt me heerlijk om beter Urdu te spreken en te begrijpen dan ik nu doe.  Ik kan inmiddels wel wat verstaan, maar als mensen snel praten, dan gaat het mis. Vanmorgen was hier de hulp in huis en dat zijn dan gelijk de beste oefeningen! Maar o, wat frustrerend als ik niet over kan brengen wat ik over wil brengen!
En zo heb ik m'n eerste dagen in Lahore achter de rug. Vanmiddag eerst maar eens naar de kapper geweest. Dat is hier zo'n 10 minuten lopen vandaan en dat is een mooie wandeling. Heb gelijk in de supermarkt de meest lekkere koekjes gekocht die ik kon vinden. Smile In het ziekenhuis kwam ik erachter dat ik behoorlijk afgevallen ben sinds ik in Pakistan ben, dus ik ga genieten van de lekkere dingen die hier te krijgen zijn en die in Murree niet verkrijgbaar waren. En internet in huis is geregeld, dus ik ben weer bereikbaar. En er is inmiddels al een huis-dealer ingeschakeld die op zoek gaat naar een huis voor me, dus ik ben benieuwd in welk huis ik uiteindelijk terecht kom. 'k Zie er erg naar uit om nu eindelijk een eigen plekje te gaan hebben. Maar dat is nu bijna zover. Allemaal een goede week toegewenst!
IMG_2641.jpg
Straatbeeld in Lahore