show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

De zondag

Geschreven door Elien op 9 juni 2012 10:01

Hallo allemaal,

Regelmatig krijg ik de vraag waar ik in Murree op zondag naar de kerk ga. Daarom wil ik daar deze keer wat over schrijven.

In Murree zijn 2 christelijke kerken te vinden. De 1e zondag dat ik in Murree was ben ik naar de kerkdienst in 1 van die kerken geweest. Maar omdat alles in het Urdu gaat, kon ik er niets van volgen (nog niet...) en ben ik er daarna niet meer geweest. Nu is er een eindje buiten Murree en boarding school, waar kinderen wonen en naar school gaan van wie de ouders elders in Pakistan wonen en werken. En tijdens het schooljaar wordt daar elke zondag een Engelstalige kerkdienst gehouden. Dus voor ons als taalstudenten ideaal, omdat we op die manier toch naar de kerk kunnen en met elkaar God kunnen loven en prijzen en naar Zijn Woord luisteren. Inmiddels is het hier zomervakantie, dus de school is gesloten. Maar nu organiseert de taalschool elke zondagmorgen een dienst. Dus op zondagmorgen ga ik naar Hill Lodge, het hoofdgebouw van de taalschool en daar wordt dan een Engelstalige kerkdienst gehouden. Verder probeer ik altijd naar 1 van de diensten van mijn thuisgemeente in Bennekom te luisteren. Dan geniet ik van een Nederlandstalige preek en het is goed om op die manier verbonden te zijn met de gemeente van Bennekom. 
P1030862.jpg
Een van de winkelstraten in Murree
En inmiddels is er weer een week taalles voorbij. Ik vind het nog steeds leuk om met het Urdu bezig te zijn (gelukkig!) en geniet van de lessen. Daarnaast geniet ik van allerlei andere contacten. Dit weekend ben ik weer uit. Momenteel ben ik in een meer Noordelijk gedeelte van Pakistan waar Paula in een ziekenhuis woont en werkt. Zij heeft me dit weekend uitgenodigd een weekendje bij haar te zijn. Zij is deze zomer voor 6 weken in Murree, maar dit weekend moest ze naar huis. Gisteren zijn we hier naar toe gereden, een rit van zo’n 6 uur.
P1030867.jpg
Genieten van Sadji Chicken tijdens de reis gisteren. 
Maar het is erg leuk om op die manier wat meer van Pakistan te zien. En het is hier prachtig. Op het dak van het huis heb je een prachtig uitzicht op de heuvels rondom deze vallei en in de verte zie je de bergen met op de toppen de sneeuw! Genieten dus!
P1030872.jpg
Onderweg... (in Abottobad)
P1030883.jpg 
Het uitzicht dat ik heb vanaf het dak van het huis waar ik dit weekend ben.