show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

Veilig in Murree

Geschreven door Elien op 27 april 2012 18:00

Hallo allemaal,

Gisteren ben ik veilig in Murree aangekomen. Het was een lange reis, maar alles is goed gegaan. Het was erg gezellig om met de Koreaanse familie te reizen zodat we elkaar op die manier ook wat beter konden leren kennen.

P1030791.JPG
Gisteren onderweg. Als ik deze foto maak zijn we er bijna en dat na een reis van zo'n 8 uur. 
En hier in Murree werd ik hartelijk welkom geheten door Rita, de vrouw met wie ik de komende 4 maanden een huis deel. Vanmorgen al m'n spullen uitgepakt en vanmiddag moesten we naar Fellowship House om ons daar te registeren voor de taalstudie. Gelukkig woont Rita hier al een jaar, dus zij weet overal de weg. En vanaf maandag beginnen de lessen dan. Het lijkt er op dat ik deze 1e maand toch weer alleen les heb, omdat er geen andere studenten zijn die op hetzelfde level zitten dan mij. Wel zal ik nu ook beginnen met lezen en schrijven, dus er zal genoeg uitdaging inzitten. En elke maand wordt er weer opnieuw gekeken naar waar iedereen staat, dus misschien heb ik volgende maand wel in een groepje les. Ook omdat er nog nieuwe studenten het land in komen die al eerder verwacht werden, maar vanwege visumproblemen het land nog niet in zijn. We gaan het zien!
P1030792.JPG
Dit is het huis waar ik in woon. 
En dan als echte Nederlander nog iets over het weer. Het is hier veel kouder dan in Lahore. Ik heb hier sokken aan, verschillende lagen onder m'n Shalwar Kameez en er een vest over heen. Nu ligt Murree op 2500 meter hoogte, dus is het logisch dat het hier stukken kouder is. De lucht is hier duidelijk veel schoner dan in Lahore en prachtig blauw, als het niet regent natuurlijk. Het heeft vandaag wel een beetje geregend, maar op zich niks te klagen. Alles doen we hier lopend en omdat Murree in een heuvelachtig gebied ligt, is het dus soms lekker klimmen (en daar krijg je het vanzelf warm van). En ondertussen geniet ik van de kachel die in dit huis heerlijk brandt. Tot de volgende keer!