show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

Orientatie weekend

Geschreven door Elien op 27 maart 2012 11:45

Hallo allemaal,

Afgelopen weekend had ik een orientatieweekend met een groep mensen die de laatste tijd ook als nieuweling Pakistan zijn binnen gekomen.

Orientatieweekend
We begonnen op donderdagmiddag en gistermiddag (maandag) hebben we het weekend afgesloten. Het was een bijzonder goed weekend waarin ik veel heb geleerd en nieuwe dingen heb gehoord. Ook was het erg leuk om nieuwe 'collega's' te leren kennen. Er waren 7 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd en ook dat was heel leerzaam. Want elke cultuur neemt zijn eigen dingen mee. We hebben geluisterd naar verschillende gastsprekers, altijd Pakistanen. Zodoende hebben we allemaal veel geleerd over de cultuur, het eten, de kerk in Pakistan, gezondheid en hoe gezond te blijven etc. En naast al deze informatie was het dus ook erg leuk om een groep nieuwe mensen te leren kennen. Er waren best veel kleine kinderen, waar overdag oppas voor was. Maar de kinderen, waarvan de jongste 4 maanden is en de ouste 5 jaar is, zorgden ook voor een hoop gezelligheid. Het weekend werd hier in Lahore gehouden in een school waar ook een gastenverblijf is en een gemeenschapsruimte. Die school is hier niet ver vandaan, dus ik kon er elke dag naar toe, zodat ik 's avonds naar huis kon. Er woont hier in de flat nog iemand die ook net nieuw is in dit land, dus we hebben samen gereisd. 
Naar de grens met India
Als afsluiting zijn we maandagmiddag met degene die dat wilde naar de grens met India geweest. Dat is hier maar zo'n 30 kilometer vandaan en elke avond vlak voor zonsondergang vindt er een ceremonie plaats. De vlaggen worden neergehaald en het hek tussen de beide landen gaat even open. Het was erg leuk om dit mee te maken, maar heel apart om zo dicht bij India te zijn en het land toch niet in te kunnen. Pakistan en India zijn nl. niet echt vrienden. Met mijn vriendin die in India woont, droom ik er altijd over dat we elkaar nog eens aan die grens ontmoeten, maar dat zal dan zeker niet tijdens zo'n officiele ceremonie zijn, want dan kun je de grens echt niet over. Ik begreep van anderen dat het op andere plekken wel mogelijk is om de grens over te gaan, dus wie weet! 
P1030492.JPG
Aankomst bij de grens
P1030522.JPG
Op de tribine zaten de mannen en vrouwen gescheiden. Wij als 'toeristen' mochten wel bij elkaar zitten. 
P1030520.JPG
De ceremonie
P1030533.JPG
Ik was er echt!
P1030531.JPG
Spreekt voor zich
P1030544.JPG
Met mijn 2 Koreaanse vriendinnen!
Hierna zijn we nog met een groepje uit eten geweest. Lahore heeft genoeg goede restaurants waar je heerlijk tegen een betaalbare prijs kunt eten. Nu moet alle informatie die ik dit weekend meegekregen heb nog een beetje zakken. Maar als me 1 ding duidelijk geworden is, is het wel dat het bijzonder is dat ik tot nu toe niet ziek geweest ben hier. Door slechte hygiene, vies water, muggen etc. kun je hier snel ziek zijn. Maar ik ben helemaal gezond en voel me prima. Met dank aan God!
P1030550.JPG
Na een heel weekend alleen maar Pakistaans eten, heb ik in het restaurant heerlijk 'fish and chips' gegeten en dat was toch lekker Smile!
Visum
Ten aanzien van de aanvraag voor de verlenging van mijn visum is er niet zoveel bijzonders te vermelden, dan alleen dat ik gisteren toch niet naar Islamabad hoefde, zoals we eerst dachten. Misschien moet ik nu binnen 15 dagen, maar ik bid en hoop dat ik voor die tijd de verlenging voor een jaar heb. Bid u daarvoor met me mee? 
Weer
Vanuit Nederland krijg ik allerlei berichten dat het daar zulk heerlijk lenteweer is. 'k Zou zeggen: geniet er van! Hier begint het steeds meer echt zomer te worden, met overdag temperaturen die niet meer onder de 30 graden komen. Toch hoor je hier nog niemand over klagen, omdat dit nog niets is in vergelijking met wanneer het echt zomer is. Dan lopen de temperaturen hier op tot tegen de 50 graden! Het is wel ontzettend stoffig in de stad, maar gelukkig heb ik daar verder geen last van. En ik geniet er elke dag van dat ik nooit een jas aan hoef en dat het zo lekker warm is!