show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

Verhuisd!

Geschreven door Elien op 12 maart 2012 7:12

Beste allemaal,

Genietend in mijn eigen flat, wil ik jullie weer even bijpraten over mijn belevenissen van de afgelopen week. Dinsdag ben ik echt verhuisd!

Inmiddels geniet ik dus al bijna een week van mijn eigen plekje en dat is heerlijk. 's Morgens zijn al m'n spullen hier gebracht en s' middag heb ik gelijk alles uitgepakt en m'n kamer ingericht met wat eigen spulletjes, zodat het al snel als mijn thuis voelt. Ik had daarbij de hulp van Purveen, een Pakistaanse vrouw die bij de Salvation Army werkt en mij regelmatig zal komen helpen. De mensen van de Salvation Army hebben me ook geweldig geholpen om alles in orde te krijgen. Er werd een wasmachine gebracht, er werd een nieuw waterfilter in de keuken geplaatst, draadloos internet werd geinstalleerd en zo kan ik nog wel even door gaan. Wat zat ik 's avonds te genieten van het feit dat ik de komende weken een eigen plekje heb. Gods trouwe zorg is zo groot!
P1030413.JPG
De verhuizing
P1030424.JPG
Mijn woonkamer
P1030423.JPG
Purveen helpt me bij het inrichten en opruimen en schoonmaken. 
Naar Islamabad
Wel moest ik de volgende morgen m'n tas weer pakken, omdat ik woensdag met 2 mensen van Talitha Kumi naar Islamabad vertrokken ben om een verlenging voor mijn visum aan te vragen. Van Lahore naar Islamabad is een reis van zo'n 400 kilometer, dus we zijn wel even onderweg geweest. Donderdagmorgen zijn we naar het kantoor gegaan waar ik de verlenging van mijn visum aan moest vragen. Daar hebben we eerst een paar uur moeten wachten, maar uiteindelijk konden we de aanvraag voor verlenging doen. Nu is het wachten of ik die verlenging op tijd heb. Als dat niet zo is, moet ik terug naar Islamabad om eerst een korte verlenging aan te vragen. Bid u met me mee dat dit allemaal goed zal gaan? Na een lange reis terug, was ik blij donderdagavond weer heerlijk in mijn eigen flat thuis te komen. 
En verder...
Geniet ik van het mooie weer. Het is hier overdag zo rond de 25 graden en ik kan op het dak van het gebouw heerlijk buiten zitten, dus ik heb daar al regelmatig een bakje koffie gedronken.
P1030416.JPG
Genieten!
Zaterdagmorgen ben ik met iemand van de Salavation Army boodschappen wezen doen. Ik had ook wat dingen nodig die hier niet in de flat waren zoals een strijkijzer, een wasmand, een afwasteiltje. En wat kan een mens toch blij zijn met het hebben van deze alledaagse dingen Smile! Met Lois heb ik regelmatig contact en is hier een keertje wezen eten, wat erg gezellig was. En van haar leer ik van alles over de Pakistaanse cultuur en dat is leerzaam. Ook heb ik een eerste bijeenkomst bijgewoond van alle collega's die hier in deze stad wonen en werken en 't was goed om hen te leren kennen. En zondagmorgen ben ik naar de kerk geweest hier op het terrein van de Salvation Army, zodat ik de mensen van de Salvation Army leer kennen en zij mij.
P1030442.JPG 
De kerk op het terrein
Taalles
En dinsdag zal ik m'n eerste taalles hebben. Tot eind april zal ik 3 middagen in de week les hebben van 2 verschillende docenten die daarvoor naar mijn flat komen. Naast deze lessen wordt er verwacht dat je ook aardig wat zelfstudie doet, dus vervelen zal ik me niet in de komende periode. Ik heb zin in de taallessen, omdat het soms best frustrerend is dat ik de mensen om me heen niet versta en ik niets kan zeggen. Er zijn wel mensen die Engels praten, maar lang niet iedereen. Dus al met al is dat een enorme motivatie om met het leren van het Urdu aan de slag te gaan. Allemaal een fijne werkweek toegewenst en een hartelijke groet!
P1030441.JPG 
De flat waarin ik woon. Ik woon op de 2e etage, precies achter de boom