show adminpanel
Abonneren op nieuwe berichten

Archief

Eerste dagen in Lahore

Geschreven door Elien op 5 maart 2012 14:28

Beste allemaal, 

Vorige week schreef ik in mijn blog dat ik zaterdag zou verhuizen. Inmiddels is het maandag, maar... nog steeds ben ik niet verhuisd. Flexibiliteit, dat is wat je dus echt nodig hebt als je in een land als Pakistan woont Wink. Maar als het goed is, hoop ik morgenochtend echt naar mijn eigen flat te verhuizen.

Ik zie er naar uit, al moet ik zeggen dat ik het hier bij Anne in huis ook echt goed heb. En zeker deze 1e week was het goed om hier te zijn, omdat ik gelijk van alles kon vragen en je direct iemand om je heen hebt, waar je op terug kunt vallen. En Anne is vanmorgen voor een paar dagen vertrokken, dus ik heb nu het rijk alleen. De verhuizing ging zaterdag toch niet door, omdat de flat nog niet was schoongemaakt en er verder in de communicatie iets was mis gegaan. Vandaag verhuizen ging niet lukken, omdat ik vanmorgen naar het visum kantoor in Lahore moest en we wisten niet hoe lang dat zou duren. Maar morgen dus echt naar m'n eigen plekje voor de komende 2 maanden, ik heb er zin in!
Visum
Vanmorgen dus naar het visum kantoor hier in Lahore geweest. Eerst leek het erop dat ze me de verlenging gelijk zouden geven, maar later bleek dit toch niet het geval te zijn. Ik had al betaald (waar we voor naar een speciale bank moesten), dus toen bleek dat ik toch een formulier uit Islamabad nodig had, moesten we weer terug naar de bank om het geld terug te halen. Zodoende zijn we er wel een ochtendje zoet mee geweest. En nu dus w.s. deze week nog naar Islamabad. Dat is vanaf hier zo'n 4 a 5 uur rijden. De chauffeur van Talitha Kumi zal rijden en er zullen w.s. 2 mensen die bij Talitha Kumi werken met me mee gaan. De visum aanvraag heeft dus nog een vervolg. Blijft u met me mee bidden voor het visum? 
Boodschappen doen, wandelen en kerkgang
Zaterdagmiddag ben ik met Lois voor het eerst wezen winkelen. Ik heb vooral inkopen gedaan van spullen die ik de 1e dagen in mijn eigen flat nodig zal hebben. Maar op die manier kon ik wel een beetje ontdekken hoe inkopen doen hier allemaal gaat. En zaterdag ook stof gekocht voor 2 nieuwe Shalwar Kameezen, de kleding die ik hier net als iedereen, draag. Ze moeten nog genaaid worden, maar het kopen van de stof is erg leuk om te doen.
P1030410.JPG
Keuze genoeg....
Vanmiddag ben ik dan ook alleen naar datzelfde winkelcentrum gelopen en heb nog wat inkopen gedaan. Gisteren ben ik er voor het eerst even alleen op uit geweest. Hier vlakbij is een park en daar heb ik gewandeld. Ik was er zo aan toe om even m'n benen te strekken. En Anne vond het goed dat ik dat alleen ging doen. Alleen erop uit gaan is op zich wel te doen, maar omdat ik de taal niet beheers, begin ik niets als er wat gebeurd. Dus Lois of Anne wil weten als ik er alleen op uit ga en voor mezelf voelt dat ook wel prettig. Ik word dus zeker niet aan m'n lot over gelaten, maar krijg zo elke keer wel wat meer vrijheid.
P1030406.JPG
P1030409.JPG
Straatbeeld Lahore
Gisteren ben ik met Anne naar de kerk geweest. Was een fijne dienst en ik was blij dat dit kon. Ook heb ik 1 van de diensten uit Bennekom geluisterd en het is zeker ook fijn om op die manier met mijn thuisgemeente verbonden te zijn.
P1030412.JPG 
De kerk waar ik gisteren geweest ben. 
Groenten schoonmaken....
Zaterdag had ik ook wat groenten en fruit gekocht, maar dat kun je hier dus niet zo maar eten. Ik heb dus een lesje gehad hoe dat schoon gemaakt moet worden voor het gegeten kan worden. Alleen onder de kraan afspoelen is niet genoeg. Het moet ongeveer 10 minuten weken in water gemengd met speciaal spul en dan is het schoon genoeg om gegeten te worden, ook zonder dat het geschilt moet worden. Water uit de kraan drinken kan ook niet, maar hier in huis is een filter en dat water is prima te drinken. En door goed op te letten wat ik eet en drink, hoop ik te voorkomen dat ik ziek word, want ja, daar zit ik natuurlijk niet op te wachten. Maar gelukkig gaat het tot nu toe allemaal prima. Jetlag is voorbij, ik geniet van de warmte en elke dag worden de dingen om me heen een beetje meer vertrouwd. Allemaal dingen om dankbaar voor te zijn!
P1030408.JPG 
Het groente en de fruit ziet er heerlijk uit, maar moet dus goed schoon gemaakt worden voor het gegeten kan worden.